Fotoseries

Hieronder vind je een overzicht van alle fotoseries.

Thailand

Souvenir Central

Terug van vakantie! Druk met uitpakken, toch even alle souvenirs uitgestald.

Sydney Opera House

Het Sydney Opera House van alle kanten

Christchurch

De meest "engelse" stad van NZ

Mount Cook

De meest markante en hoogste berg van Nieuw Zeeland (3754 meter) In Lord of the Rings werden de Mount Cook en de omliggende bergen gebruikt voor de Vuren van Rohan scene. Volgens onze helicopter piloot bij Fox Gletscher was het de enige scene in de film die geen special effects nodig had; de bergrug was zo perfect. Door de Maori wordt Mount Cook Aoraki genoemd, naar een van de zonen van de Hemel Vader. De ontstaansmythe van Aoraki is sterk verbonden met de ontstaansmythe van het gehele zuideiland. Voordat er land was, zo vertelt de legende, trouwde de Hemel Vader (Sky Father) met Moeder Aarde (Earth Mother) Om de nieuwe vrouw van hun vader te begroeten, daalden enkele van de zonen neer op de aarde in een Waka (een canoe) Maar hoe ver ze ook roeiden, ze konden de Moeder niet vinden. Toen ze probeerden terug te keren naar de Hemel, bleek dat de spreuk die hun canoe had doen neerdalen, niet meer werkte. De canoe viel terug in het water, sloeg om en veranderde in steen en aarde en vromde zo het huidige zuideiland. De 4 zonen klommen op de rug van de canoe en veranderden ook in steen, en vormden de huidige bergrug. De oudste zoon, Aoraki, veranderde in de Aoraki/Mount Cook. Her verhaal is een stuk spannender dan het verhaal van de westerse benoeming; een kapitein noemde de berg naar zijn grote voorbeeld Cook. Ironie wil dat kapitein Cook de berg nooit zelf heeft gezien. Cook heeft vooral het Noordeiland in kaart gebracht. De eerste westerse kapitein die de berg zag, was Abel Tasman in de 17e eeuw. Naar hem is alleen de 2. hoogste berg in de regio benoemd, jawel, de Mount Tasman. Nadat het gebied rond de berg in de jaren 90 terug in Maori handen viel, kreeg de berg de officiele dubbelnaam Aoraki/Mount Cook, als erkenning van de Maori geschiedenis.

Otago Peninsula

Het schiereiland bij Dunedin

Catlins

De scenic southern route van Millford Sound naar Dunedin (spreek uit Dun-ee-din) voert vanaf Fiordland via de zuidkust van Nieuw Zeeland terug naar de bewoonde wereld van de weskust. De toute voert door het natuurgebied de Catlins, waar zich veel verschillende soorten natuur naast elkaar bevinden. Vooral bos en wilde kust (met hoge klippen, rotsen maar ook puur zandstrand) Doordat er in aan de zuidkust in de 19e eeuw veel houtkap plaatsvond, hebben veel van de oerbossen plaats gemaakt voor heuvelig grasland, nu vooral gebruikt voor veeteelt. Daardoor zijn de meeste groene heuvels gespikkelt met witte puntjes; duizenden grazende schapen. In de Catlins staat echter nog veel bos, deels herplant, en is de natuur nog wild. Vooral aan de kust bevinden zich ook veel wilde dieren, zoals zeeleeuwen, robben en penguin, waaronder de meest zeldzame penguin ter wereld, de geeloog penguin. Nog niet door (te) veel touristen ontdekt en letterlijk in tje middle of nowhere (in het hele gebied tussen invercargill en dunedin zijn misschien 5 tankstations), is het hier een erg rustige bedoeling.

Queenstown

Queenstown, town fit for a queen. Or not.

Millford Sound

De mooiste fiord van NZ

Monro Beach en Haast

De weg van Fox glacier naar haast

Glacier country 2

dag 2

Glacier country

Enkele van de meest unieke gletchers bevinden zich in Nieuw Zeeland. Een van de weinige plekken op aarde waar tropisch regenwoud naast een gletscher te vinden is.

Kaikoura

Whale town!

Nelson & Abel Tasman Park

Picton Ferry

De veerboot

Wellington

Paraparam

Zonsondergang in Paraparam, 50km buiten Wellington

AC/DC in Wellington

AC/DC heeft het openbare leven in Wellington volledig ontregeld! Wij hadden de het grote peg op de dag dat de band in Welington speelde een hotel kamer te zoeken. Alles in een omtrek van 50 KM zat stamp vol met hardrock fans! (we hebben meer dan 4 uur naar onderdak gezocht) Telkens als er een groot evenement is in Wellington (al is het Β΄maarΒ΄ een cricket westrijd), schijnt het altijd zo vol te zijn. 2 avonden, 2x 40.000 AC/DC fans. We zagen ze de volgende dag nog overal in de stad (maar dan ook echt OVERAL) En de dag daarop ook op de veerboot naar het zuid eiland.

New Plymouth

De parks en coastalway van New Plymouth

New Plymouth Mt Taranaki

Hawkes Bay

Rotorua

Ahh! The putrit stench of sulpher. It must be lake Rotorua!

Cambridge

Liefelijk stadje in het midden van het land (net voorbij Hamilton) Bekend om de Engelse sfeer en de paardenfokkerij.

Kauri Coast

De oudste bomen van Nieuw Zeeland

Northland NZ

Het warme, hoge noorden

Auckland NZ

Thailand