Thailand dag 2
Het was vandaag vroeg op om 6.15, eerst ontbijten en daarna stond de gids stond om 7.30 al weer voor de deur. Weer blij en opgewekt en zeer vriendelijk.
De tocht naar de markt duurde ongeveeer anderhlaf uur. Het eerste stuk was zeer druk door Bangkok net zoals bij ons enorme files, vooral de stad in. Wij moesten gelukkig de stad uit dus weing file. Onderweg zagen we cocusnoot plantages waar we er ook een van bezochten. En veel zoutwinnings meertjes. Deze stukjes land laten ze door middel van molens onder water lopen met zeewater daarna laten ze dit stuk land opdrogen door de zon waarna ze het zout kunnen winnen.
Bij de floating market aangekomen waren we niet de enige in de rij voor een boot. We zaten wel bij elkaar, het is een soort gondel maar dan met buitenboord motor .
De bestuurder had er flink de vaart in waar dat kon ) in nederland zou dit nooit mogen, we denken aan onze oevers| Hier nemen ze het niet zo nauw. Het was bijzonder om te zien hoe mensen daar leven en ze ook nog een winkeltje hebben langs de oever. Een man was in het water bezig ws om zijn riolering te reapreren. Het was een drukte van belang langs het water, natuurlijk veel toeristen. Bij de markt aangekomen was het nog drukker veel kleuren en heerlijke luchten. Een prachtig schouwspel van mensen die bezig zijn om hun waar aan de man te brengen. We hebben heerlijk fruit gekocht en genoten van al het gedoe op het water want het is dringen met al die boten door het nauwe kanaal.
De tocht ging verder of we naar de olifanten wilde, Daniel en Marcel niet maar Veronika en Silvia wel. Wij op de olifant een hele belevenis een hoop geschommel en we konden het ook zonder begeleider want hij stapte af en wij gewoon zonder hem verder , nou ja gewoon hij wilde een paar foto?s van ons maken en die olifant kent de weg want hij heeft het vaker gedaan. Voor ons liep ook nog een moeder olifant met een jong van 4 maanden. Onze begeleider op de olifant bleek een zakenman want op een gegeven moment draait hij zich om met een doosje in zijn hand of we nog wat wilde kopen. Na wat onderhandeling hebben we een ketting gekocht met een olifantje eraan.
Daarna ging de tour weer verder naar een hout bewerkingsatelier. Daarna naar het hotel. Marcel Daniel en Silvia hebben een stuk door de stad gewandeld in de buurt van het hotel. Wat een leven en een drukte en overal zijn er wel handeltjes zoals bv langs het spoor.
De temperatuur hier is goed uit te houden ongeveer 30 graden dus een een paar baantjes zwemmen in ons zwembad op het dak van het hotel is heerlijk . Het zwembad ligt op de 19 e verdieping met een mooi uitzicht. Ja het is echt genieten.
Na het eten hebben we nog 4 wierookstokjes aangestoken bij ons huis budha voor een goede reis want morgen gaan we verder naar Nieuw Zeeland.
Silvia
hoi sil nou wat lees ik nou ik heb medelijmet je hoor hahaha 30 gr pppfff en wij zitte hier met 3 truien aan hahahha ik ga t je ma gauw vertellen en de fotoos laten zien leuk hoor zo site gr veel plezier geniet lekker maar ja dat zal wel lukken he gr diana hulp van je mama.
goed om te horen dat jullie goed zijn aangekomen en dat het daar goed toeven is. goed weer, fijne mensen en veel te doen....net alsof je op je werk bent....je moet er alleen wat eerder voor opstaan....
En dan na een drukke dag ook nog tijd vinden voor de blog. Hou dat vol. En wel vooral genieten!!
Tenslotte benieuwd hoe jullie weer terugkomen met die olifant aan de ketting....! Dat wordt me toch een bodyscan...!
lieve Silvia en de rest van de familie,
Ik volg ook Daniels blog ...dus ik weet nu precies wat je hebt gekocht ....mooi sjaaltje???
En hoe was het thais eten en het broodje Burgerking??
Nu al in Nieuw Zeeland en volgens mij met heel wat minder toeristen...blijf genieten!! xxloeky
Thailand voorbij, ja wat een vriendelijke waai mensen hé! Nu dat jullie goed en wel aan het biertje in Nieuw Zeeland zitten begrijp ik dat de vlucht goed is gegaan!
Ook dat er 12 uur precies verschil in zit!! Nu hier is de dooi ingezet voor eventjes om het klimaat verschil met jullie daar in NZ goed te maken! Genieten! Mir