Picton Ferry naar Zuideiland

PICTON FERRY
Eindelijk weer op de boot ik als oude zeerot heb uitgekeken naar deze reis. dagenlang het weerbericht gevolgd en ja hoor het gaat stormen, de rest van de club wilde niet met dit weer op de boot maar ik heb ze zover gekregen, konden ook niets anders want we hadden gereserveerd. Veronika vroeg gelijk al waarom die vrachtauto´s vast gemaakt moesten worden, geen antwoord op gegeven geeft alleenmaar extra spanning. Precies om 10. 30 uur vetrok de boot naar Picton eerst een stuk langs de kust van het Noordereiland met een mooi uitzicht op Welllington, toen de open zee op prachtig !!!! Na 1 uur vrane op openzee eindelijk dan de Fjorden, Wie wel eens Noorwegen geweest is kan zich een beeld vormen van hoe dit er uit ziet maar dit overtreft de Fjorden van Noorwegen, zo mooi is dit. Na 3 uur varen kwamen we eindelijk in Picton aan veilig en wel, natuurlijk door mijn lange zeemans ervaringen heb ik de rest weer veilig aan land gebracht!! O ja de windkracht was 1 of 2 en ik ben niet zee ziek geworden goed he!!!

Marcel