Motueka naar Kaikoura

Vandaag om 5 uur opgestaan om Daniel naar Nelson te brengen. Daniel gaat 2 dagen alleen op pad. Met de bus naar Greymouth, aan de westkust, ca 5 uur reizen vanaf Nelson. 7.18 ging de bus. Vanuit Greymouth gaat hij verder met de trein over de alpen naar Christchurch. Nadat we Daniel hadden afgezet zijn wij verder gegaan van Nelson via Blenheim naar Kaikoura. Prachtige route via St. Arnaud door het bos van Nelson Lakes Nationaalpark. Bij een mooi lake gestopt. Onderweg ontbeten. Rond Blenheim veel wijnbouw gezien. Er wordt hier zoviezoo veel wijn aangebouwd. Voor Kaikoura zeeleeuw kolonieen van heel dichtbij gezien. Er waren zo veel dat Silvia bijna op een heeft gestaan. Ze liggen rustig op de rotsen te zonnen. Toen wij in Kaikoura aangwamen hebben we meteen kaartjes voor de walvis boot geregeld. Toen een heel leuk motel gevonden, een heus appartement, volledig ingericht, dicht aan zee met 3 balkons naar alle richtingen. 15 Meter voor ons de zee met uitzicht op spelende orcas. Uren lang waren die te zien (in de verte) Hebben bubbels op het balkon gedronken met zicht op zee.

Vrijdag pikken we Daniel weer op in Christchurch. Daniel´s reisverhaal kun je op zijn eigen blog lezen.

joke en gerard

Hallo vakantieluitjes, wat een prachtige foto's en leuke verhalen. Ook zo heerlijk om jullie in de warmte te zien, terwijl het hier maar koud blijft. Ik zal deze week Gerda bellen, maar begreep dat ze zich niet verveelt.
Gelukkig is de sneeuw nu weg, dus wie weet kan er van de week weer geschaatst worden. Nou geniet ze en we kijken uit naar jullie volgende reisverslag.

Tiny van Winsen

Jullie zijn nu bijna een maand weg en hebben al heel veel gezien. Jullie genieten volgens mij volop. Hou dit zo vol. Het is leuk om jullie zo te volgen en de mooie fotos te bekijken. Groetjes Tiny en Zeger.