Kaikoura
Vandaag gaan Veronika en ik op walvissen jacht. we laten onze zeebonk Marcel thuis. We hadden de tocht om 9.30 geboekt. Het weer was prachtig het was a perfect day vertelde de mw van het buro. We moesten daar om 9.30 zijn om te betalen en we waren natuurlijk op tijd . Het programma begint dan om 10.00, tijdens het wachten kwam er achteloos een school dolfijnen door de baai zwemmen. Fantastisch natuurlijk en we hebben er foto´s van gemaakt,( helaas niet zo goed te zien maar wij weten dat het dolfijnen zijn)
Om 10 00 eerst een film over de veiligheidsmaatregelen op de boot en toen met de bus naar de haven. Alles is weer heel goed geoganiseerd je weet bij wie je kots zakjes moet inleveren en en bij wie je voor vragen moet zijn.. Tijdens het varen mag je niet lopen omdat de boot hard gaat. En ja hoor daar was de eerste walvis ( spermwhale) wat een indrukwekkende beesten , het lijken in eerste instantie wel boomstammen die in zee drijven . Prachtig gezicht als ze onder water gaan en wat een staart. We hebben er 3 van dicht bij gezien en een aantal van wat verder weg.Ook kwam er nog een albatros langs vliegen. Er waren ook orka´ s gesignaleerd dus op zoek naar de orka ´s het safari afrika gevoel kwam meteen om hoog, iedereen alert. Eerst nog een school dolfijnen gezien die de boot heel erg leuk vinden, wat een leuke beesten zijn en heel vrolijk. En ja hoor op 3 uur werd er een orka gesignaleerd, onze vrouwelijke kapitein trok onmiddelijk aan de rem en ja hoor daar was een orka, een moeder met haar jongen.
Onze gids herkende de moeder aan haar staart en vertelde dat ze vaker in de baai was geweest.
Helaas was toen de tijd om, veel te snel, en moesten we weer erug naar de haven. Met de bus weer terug en daar stond onze zeebonk ons al op te wachten, waana we heerlijk met een fles BUBBELS gelunched (op ons zonnig terras) hebben met uitzicht op de baai waar af en toe een school dolfijnen achteloos doorzwemt. ( ja dan is het werk wel heel ver weg).( en denk ik niet meer aanbereikbare diensten of zoiets).
Silvia
prachtig om zo die walvissen en dolfijnen te zien.
Hopelijk hadden jullie dat kotszakje niet nodig. In ieder geval smaakten de bubbels na deze ervaring prima dus ik neem aan van niet.
Ik ga snel de foto's bekijken !