Fox Glacier naar Wanaka
Vandaag reisdag naar Wanaka. Eerst nog gekeken of we de beren wolkenloos konden bekijken. Deels lukte dat ook vanuit het uitkijkpunt. Vanaf hier konden we ook de gletcher nog eens helemaal zien. Na anderdhalfuur reiden een stop gemaakt bij Munro beach en aldaar een wandeling gemaakt door een bos met veel oude bomen en veel groen. Na 40 minuten door het bos gelopen te hebben, stonden we Ineens op het strand. Op deze met keien bezaaide beach zouden er pinguins en robben zijn, helaas hebben we ze niet gezien. Alleen een bord dat waarschuwde voor broedende pinguins tussen juli en december. We waren dus net te laat. Op een enkele zeemeeuw en sandly na, waren er geen dieren te bewonderen. Het was wel een prachtig strand, met grote rotsblokken in een woelige zee en direkt achter ons het groene regenwoud.
Na een uurtje lunchen op het strand weer verder naar Wanaka. Een prachtige weg door bos en langs de kust hebben we in de verte (heel erg in de verte) toch nog robben gezien. Dan weer de bergen in naar de Haast pass. Onderweg nog gestopt bij een van de vele watervallen. Over de Haast pass, langs de rivier en prachtige bergen. Kort daarna kwamen we al bij de twin lakes, Wanaka en Hawea. Door het kraakheldere weer en de diepblauwe kleur van het meer een prachtig gezicht. Daniel en Silvia hebben van het eerste stukje weinig gezien, omdat de kronkelige bergweggetjes over de Pass ze in slaap hadden gewiegd. Gelukkig waren ze bij Lake Hawea wel weer wakker. We zijn zelfs nog gestopt om wat fotos te maken, Silvia als eerste uit de auto met fototoestel in de aanslag.
Na wat rondreiden (we zijn nog langs de camping gerden waar we 8 jaar geleden hebben gestaan) motel gevonden met uitzicht op het lake. Prachtig zonovergoten konden we vanuit ons balkon het lake prachtig overzien. Een stukje van het meer dan, de twee meren zijn zo groot dat je steeds maar een klein stukje kan zien.
Na een stop bij de New World supermarkt (na het beperkte aanbod in Fox Glacier een verademing) in het motel gegeten. Het was zo warm en de zon scheen zo fel naar binnen, dat we zelfs de gordijnen dicht moesten doen. Dit verhulde helaas ons panorama vergezicht. Na ons diner (worstjes en aardappelsalade) heerlijk op ons balkon gezeten met prachtig uitzicht op de ondergaande zon. Nadat de zon achter de bergen was verdwenen, lichte de lucht prachtig rood op.
Hier zijn gelukkig geen sandlfies meer. De broek hoeft niet meer in de sokken! Voor de zekerheid wel nog met DEET ingespeert.